Varaavat tulisijat

Löydät Takkakeskukselta laadukkaat vuolukiviset ja keraamiset varaavat tulisijat. Nämä tulisijat ovat painavia ja jykeviä koko kodin lämmittäjiä.

Varaava tulisija lämmittää koko kodin

Varaavat takat ovat hyvin perinteisiä suomalaisia tulisijoja. Mikäli etsit sopivaa vaihtoehtoa ensisijaisesti kodin lämmitykseen, on varaava takka erinomainen valinta. Kun olet illalla lämmittänyt sen kunnolla, lämmittää tulisija ihanasti vielä seuraavanakin päivänä. Tämä näkyy toki myös sähkölaskussa. Mikäli kodissasi on käytössä esimerkiksi suora sähkölämmitys, pystyt säästämään pitkän pennin laadukkaalla varaavalla tulisijalla. Ja toki takan lämpö luo kotiin ihanan tunnelman.

Varaava tulisija toimii erinomaisesti myös ruoanlaitossa. Hitaasti kypsytetty ruoka tai aidolla tulella paistettu pizza maistuu aina vähän maukkaammalle. Laadukkaita varaavia takkoja löytyy esimerkiksi Tulikiveltä ja Nordpeissiltä. Mikäli tykkäät kokkailla aidolla liekillä, kannattaa tutustua myös puuhelloihin ja -liesiin.

Uskomaton lämmönvarauskyky

Varaavat takat ovat painavia ja vaativat vahvistetun pohjan, jonka päälle ne asennetaan. Tämän tulisijan lämmönvaraavuus perustuu kuumien savukaasujen pitkään kiertoon tulisijan sisällä savukanavissa. Sieltä ne päätyvät lopuksi liitoksen kautta hormiin tai mahdollisesti takakanavaa pitkin uudelleen ylös, kun hormiliitos on päällä tai tulisijan takana/sivulla ylhäällä.

Varaavassa takassa on paljon kuumien savukaasujen lämmittämää pinta-alaa, josta lämpö siirtyy tehokkaasti rakenteeseen. Takka voi olla rakenteeltaan vuolukiveä tai keraamista valumassaa.

Lämmönvaraavuus eli lämmön luovutusaika on verrannollinen materiaalin painoon ja ominaisuuksiin. Hyvin varaavat tulisijat antavat lämpöä jopa pari päivää. Niiden lämmitys vaati myös pidemmän polton ja enemmän puita. Optimaalinen koko varaavalle takalle on sellainen, että lämmityskaudella saadaan parilla pesällisellä tasainen lämpö vuorokaudeksi.

Etsitkö varaavaa kevyttakkaa? Käy tutustumassa varaaviin kiertoilmatakkoihin.

Takan asennuspalvelu

Hoidamme takan asennukset ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Olemme apuna koko prosessin ajan sopivan takan tilaamisesta sen oikeaoppiseen käyttöön saakka.

takka asennettuna