FAQ

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tarvitseeko minun hakea lupaa takalle?

Uudisrakennuksessa takka tulee olla piirrettynä suunnittelijan toimesta lupakuviin. Mikäli kiinteistösi on saneerauskohde, tulee takalle hakea toimenpidelupa tai rakennuslupa paikallisesta rakennusvalvonnasta. Jos kiinteistössäsi on jo olemassa vanha tulisija, ja se puretaan uuden tieltä, ei tulisijalle tarvitse hakea uutta lupaa. Pelkkä “takkavaraus“ ei vielä oikeuta takan ja hormin asentamiseen kohteeseen missä ei ole ennestään takkaa.

Yhteystyöverkostomme ansiosta myös lupa-asiat järjestyy kerralla kuntoon kauttamme!

Mikä on takan tarkka toimituspäivämäärä?

Tulisijojen toimitusajat vaihtelevat malli- ja valmistajakohtaisesti. Ilmoitamme aina arvioidun toimitusajan ennakkoon ja tarkan toimitusaikataulun saamme tietoon, kun tilaus jätetään tehtaalle.

Kohteessamme ei ole savupiippua, voinko silti hankkia takan?

Kyllä! Nykypäivän teräshormeilla on mahdollista asentaa tulisija lähes mihin tahansa. Tulemme mielellämme maksuttomalle kartoituskäynnille, jolloin pystymme tarjoamaan juuri teidän kohteeseenne sopivaa kokonaisratkaisua.

Kuuluuko takan hintaan hormi?

Useimmat hinnat sisältävät vain itse tulisijan. Laskemme mielellämme tarjouksen tarvittavasta kokonaispaketista!

Paljonko savuhormi maksaa?

Savupiippun hintaan vaikuttaa moni seikka, kuten savuhormin pituus ja hormikoko, sadekatteen materiaali tai läpivientien määrä. Mikäli haluat tarkan tarjouksen savuhormista kohteeseesi, niin voit liittää yhteydenottolomakkeeseemme kohteesi pohja- ja leikkauspiirrustukset. Näiden pohjalta pystymme antamaan aina mahdollisimman tarkan tarjouksen kohteen mukaan.

Tarvitaanko lattialle vahvistus?

Mikäli takan ja hormin paino on alle 300kg, ei lattiaan tarvitse normaalisti tehdä vahvistusta. Mikäli pohjana on valettu laatta, voi paino olla alle 500 kg. Kun tuote painaa yli 500 kg, kannattaa tehdä arvio lattian vahvistamisesta. Teemme arvion lattian kantavuudesta maksuttomalla kartoituskäynnillä.

Tarvitseeko takka korvausilmaa (paloilmaa)?

Takka tarvitsee aina palamisilmaa. Takan vaatima ilma vaihtelee takan tehon mukaan, vähintään kuitenkin 10 m³/kW. Vanhemmissa taloissa erillistä korvausilmaa ei välttämättä tarvita, mutta hallittu paloilman tuonti sisälle on aina parempi kuin rakenteiden välistä sisään tuleva ilma. Uudiskohteissa ja koneellisesti alipaineistetuissa kiinteistöissä erillinen takalle tuotu paloilma on välttämätöntä takan toiminnan kannalta.

Vetääkö takka varmasti?

Nykypäivän valmistakat vetävät lähtökohtaisesti aina hyvin. Vetoon voi kuitenkin vaikuttaa moni asia, kuten korvausilma, piipun pituus, keliolosuhteet (matalapaine), kohteen sijainti (tuuli,mäen alla sijaitseva talo). Varsinkin tulisijan oikea sytytys on nykypäivän kaasutiiviille takalle ehdottoman tärkeää hoitaa ohjeiden mukaisesti.

Miten minulle mitoitetaan sopiva tulisija?

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta. Oikea tulisija kartoitetaan sinun tarpeidesi mukaan. Tähän vaikuttavat muu lämmitysjärjestelmä, lämmitysala, käyttötarkoitus ja takalla haettava hyötytavoite.

Saako takan asentaa itse?

Saa, toistaiseksi. Suomessa ei ole vielä määritelty, kuka voi asentaa tulisijan. Jotkin valmistajat vaativat takuuasioiden vuoksi asennuksen suoritettavaksi valtuutetun asentajan kautta. Myös monet vakuutusyhtiöt suosittelevat takan- ja savuhormin asennuttamista valtuutetun jälleenmyyjän tai asentajan kautta. Näin myös tuet kotimaista työtä!

Kuka siirtää tilatut tuotteet sisälle?

Lähtökohtaisesti asiakkaan on huolehdittava, että toimitetut tuotteet ovat säältä suojassa. Mikäli tuotteet on hankittu asennettuna, voidaan erikseen sopia tuotteiden sisäänkannosta.

Missä rakennusvaiheessa takka ja savupiippu tulee asentaa?

Takka ja savuhormi voidaan asentaa jo valmiiseen kohteeseen. Rakennusvaiheessa kuitenkin helpoin aika asentaa takka ja savupiippu, on ennen puhallusvillan laittoa. Takkamallista kuitenkin riippuu, onko takka kannattavaa asentaa lattiavalun päälle,vai vasta valmiille lattiamateriaalille.

Milloin maksan tilaukseni?

Tavallisesti laskutamme tarvikeosuudet toimitusten yhteydessä ja työt niiden valmistuttua. Ennakkomaksuja emme siis peri! Kauttamme saat myös kattavat rahoitusmahdollisuudet, joihin voit tutustua RAHOITUS osiossamme

Kuinka usein savuhormit tulee nuohota?

Savuhormit tulee nuohota omakotitalossa kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnossa kerran kolmessa vuodessa. Nuohouksesta huolehtiminen on kiinteistönomistajan vastuulla.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kysymyksiä, tarjouspyyntöjä tai muuta tulisija-asiaa? Ota rohkeasti yhteyttä, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian!